Rie Skovgaard

 

Som barn af en kunstnerfamilie har Rie Skovgaard altid haft kunsten tæt inde på livet. Hendes farfar, der var maler boede og arbejdede på Statens Museum for Kunst. Her har Rie Skovgaard sammen med sin far, der både var maler og billedhugger, opholdt sig meget i sin barndom og ungdom.

Rie Skovgaard har i mange år eksperimenteret med at finde sit eget udtryk, blandt andet ved at afprøve de klassiske arbejdsmetoder. I de senere år har hun dog fundet frem til sin særegne stilart, hvor hun benytter den farverige og lysfyldte akrylmaling.

Dette kunstneriske udtryk indeholder alle livets aspekter i tid og rum. Rie Skovgaard forsøger med sin kunst at gribe fortiden, nutiden og fremtiden og omforme disse til et evigt aftryk.

Hun ønsker at illustrere, hvilken værdi der opstår, når formen former kaos, og kaos bryder formen, farvevalget er med til at gøre denne teoretiske hensigt mulig i praksis.

Rie Skovgaard lægger vægt på den abstrakte og fantasifulde fremstilling i sin kunst, – for i kraft af en inderlig fantasiforestilling kan balancen mellem kaos og form bevares, og derved kan friheden forløses både i livet og i kunsten.

Hun lader farverne føre penslen, og i en slags trancetilstand opstår figurer og stemninger, der symbiotisk ånder i kraft af hinanden. Desuden åbnes sanserne i alle retninger i denne trancetilstand, da den analytiske formåen bliver nedsat, -  alt er muligt uden forhindringer.

Arbejdet bliver derfor en ikke-tænkende frihedsproces på grænsen mellem underbevidstheden og bevidstheden.    

 

De primære farver giver malerierne en gennemgående kraft og energi, der appellerer til handling og livsmod, de stimulerer sindet, og beskueren kommer i ligevægt og balance. Blandingsfarverne giver billedet en anden dimension. De skaber en spændvidde mellem de primære farver, - maleriet bliver ikke så krævende, og beskueren får en lettere tilgang til det eventyr, der udspiller sig i billedkompositionen.

Rie Skovgaards kunstneriske arbejde er en intuitiv handling, der ikke er begrænset af tiden og bevidstheden. Hun maler en opdagelsesrejse i sjælens allerinderste og i den underbevidste handling.

Rie Skovgaards vision som kunstner er at inspirere beskueren til indsigt i sig selv og i kunsten, at lede den enkelte på en individuel opdagelsesrejse, der kan forløse livet og friheden.

 

 

   

 

 

    Hjem         Om Rie         Galleri         Udstillinger         Kontakt         Links